På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Kök och Måltider

Lokeldarens förskola har ett eget tillagningskök där Lena Ridhult arbetar som kock. Lena lagar vår mat och hon har även hand om alla matbeställningar, hygienkontroll samt den dagliga städningen av köket.

Om ditt barn är i behov av specialkost är det viktigt att du berättar det på förskolan. Beställning av specialkost görs på blanketten specialkost, bifoga också läkarintyg vid specialkost av medicinska skäl. Blanketten hämtas i ditt barns förskolekök, det är också där den lämnas in.

Om ditt barn har specialkost så är det extra viktigt att anmäla både frånvaro och återkomst till förskolan.

Våra måltider serveras

Frukost              08.00

Lunch           ca. 11.00

Mellanmål     ca. 14.00

Under lunchen sitter alla barn och pedagoger på sina egna platser. Vi dukar fram maten på bordet och tränar oss på att ta maten själva. Att beräkna vad som är en  lagom portion behöver de flesta hjälp med i början.

 

Innehållsansvarig: Maria Oja och Jenny Lejon

Publicerad av: Maria Oja och Jenny Lejon

Senast ändrad: 2017-05-16