På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Nyckelpigan

Välkommen till Nyckelpigans avdelning!

 

Vi som jobbar på Nyckelpigan heter:

Birgitta Fors (barnskötare)

Yvonne Johansson-Larsson (barnskötare)

Terese Pavo (förskollärare)

Maria Artler (barnskötare)

 

Just nu har vi 23 barn i åldrarna 1-5 år. Vi har 18 flickor och 5 pojkar.

På Nyckelpigan arbetar vi med att ha en trygg barngrupp där alla kan leka och ha roligt. Vi värdesätter utevistelsen och är därför ute varje dag. Vi delar barngruppen så att de som sover efter lunch, är ute på förmiddan och de andra är ute efter lunch.

På torsdagar 9.45-10.45 har 5 årsgruppen sina aktiviteter. T ex skrivdans, hitta vilse, leka i grupp,sånglekar, matte, spela spel skridskoåkning. En gång per månad har vi aktiviteter tillsamman med Fjärilen och Spindeln.

Under dagen pysslar vi, spelar spel, sjunger, klipper, klistrar, målar och leker. Fri lek tycker vi är viktigt. Där lär sig barnen t ex. turtagning, socialt samspel, ansvar, fantasi och ta hänsyn

På onsdagar samlas de finsktalande barnen från hela förskolan. De sjunger, leker, pratar, läser osv.

Findus som varit en del av vårt språkarbete, har tagit semester och åkt till Afrika. Så nu har vi Barbapapa, som får följa med ett barn över helgen. Färäldrarna skriver dagbok tillsammans med barnet vad de gjort under helgen och ev. bifogar foton på sånt man gjort. Sen samlas vi och läser och tittar på bilderna. Och barnet får berätta om sin helg med Barbapapa. detta gör vi för att synliggöra barnet och främja språket.

Vi tycker att alla barn med föräldrar som kommer till oss ska känna sig trygga och tycka att det är kul att komma till oss.

Publicerad av: Anna Kemi

Senast ändrad: 2013-05-03