På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Norrskenet

Norrskenets förskola

Norrskenets Förskola är Kirunas mest centralt belägna förskola.
 Vi finns i gamla Centralskolan, i en av paviljongerna. Vårt centrala läge gör att vi har nära till allt som stadsmiljön har att erbjuda tillexempel bibliotek, Järnvägsparken, Gruvstadsparken,teater och bio.
Vi har en stor gård med en stor sandlåda, gungor, rutschkanor och mycket träd som som inbjuder till lek.

norrskenet

Här på Norrskenet arbetar vi tillsammans. Norrskenet är en förskola med cirka 30 barn i åldrarna 1-6 år. Barnen har tillgång till förskolans alla olika rum. Alla barn och föräldrar skall känna sig trygga med samtlig personal. Vi vill förbereda ditt barn inför framtidens krav och förväntingar. Vi värnar om att ditt barn ska känna trygghet i förskolan och på så sätt skapa nyfikenhet till lärande i livet genom leken.

Vårt arbetssätt är inspirerat av Reggio Emilia pedagogiken. Vi ser barn, personal och miljön som en helhet som ska lära och samspela med varandra.

Som det står i Läroplanen ska förskolan lägga grunden för ett livslångt lärande. Vår verksamhet är rolig och lärorik! Vi erbjuder varje barn en god pedagogisk verksamhet där omsorg, fostrande och lärande bildar en helhet. Vårt arbetssätt har sin grund i barnens intressen.

På Norrskenet använder vi samlingar med barnen, verkstäder och projektarbeten som undervisningsmetoder. Måndagar och tisdagar har vi språkprojektet Bornholm. På onsdagar har vi rörelseaktiviteter som dans och yoga och miniröris tillsammans med barnen.  Varje torsdag har vi NTA-projekt(Naturvetenskap och Teknik för Alla) med barnen födda -10. Vi använder oss av pedagogisk dokumentation för att synliggöra barnenes och pedagogernas tankar, detta hjälper oss och barnen att reflektera över vårt lärande och kunna utveckla verksamheten. Varje barn har ett usb minne som vi samlar dokumentationerna på.

Vi önskar att ni som familj ska känna er välkomna och att era barn, när de lämnar oss, tar med sig känslan av att de kan, vill och vågar.

norrskenet

Vår atelje.

norrskenet

 

 

 

Norrskenet

Publicerad av: Annett Särkijärvi

Senast ändrad: 2017-01-17