På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Ripans förskola

Hösten 2008 öppnade vi upp dörrarna till vår "nya" förskola, som är en av Kirunas högst belägna förskola.
Förskolan angränsar till Bergaskolan och grannförskolan Backen. Ripans förskola är en förskola med två avdelningar; Mumin och Lilla My. Båda avdelningarna är i åldersblandade.

Här arbetar vi med öppna dörrar mellan avdelningarna och har en fin gemenskap och ett gott samarbete. Vi som arbetar här ska vara förebilder för barnen i alla situationer, både i språk och handling. Stämningen på förskolan skall präglas av trygghet och mycket glädje. Vi arbetar för att skapa och bibehålla en bra gemenskap i gruppen/huset, en vi-känsla. Att bygga upp sunda relationer men också att stärka barnens självkänsla, barnets egenvärde.

På Ripans förskola gör vi barnen delaktiga och strävar efter att barnen ska bli självständiga och tro på den egna förmågan. Alla barn är unika och det har vi med oss i vårt arbete.

 

Publicerad av: Terese Abrahamsson

Senast ändrad: 2015-05-06