På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Fjällets förskola

Förskolan Fjället är en kommunal förskola med en tydlig friluftsprofil och ingår i Triangelskolans rektorsområde, där även förskolorna Backen, Thule och Ripan ingår.

Vi är en friluftlivsförskola som arbetar med utomhuspedagogik vilket bygger på att barnen skall få hjälp i sin egen utveckling av sådant som finns i naturen. De lär sig att balansera, krypa, hoppa, klättra på trädstammar och stenar. Barns behov av kunskap, rörelse och gemenskap tillfredställs genom vistelse i naturen. Det finns ingen bättre lärmiljö än naturen! Barnen får känna gemenskap vid sagostunden under björken och när matsäcken delas med andra. De övar sina sinnen genom att smaka, lukta, känna, titta, lyssna och jämföra sådant som finns runt omkring dem. Det är viktigt för oss att alla barn skall känna glädje och lust över att vara ute!
Allt detta bidrar till att barnen får en inbyggd känsla för naturen med sig ut i livet.

Under barmarkstiden möter vi äventyret i naturen i den lilla gruppen. För de allra yngsta finns äventyret men också tryggheten i närmiljön medan de äldre packar sin ryggsäck och vandrar iväg till skogen. En del av pedagogerna är utbildade friulftsledare genom Friluftsfrämjandet.

Pedagogerna på förskolan är medupptäckare, medagerare, medundersökare och medupplevare. På så sätt blir inlärningen lustfylld för oss alla!

På vår förskola utgår vi från varje barns intresse och använder oss av det för att utmana barnen i lärandet. Fokus ligger på matematik, språk och naturvetenskap. Vi arbetar efter målen som finns i Läroplanen för förskolan, Lpfö 98.

Vintertid får barnen åka skidor så mycket det vill på vår gård samt åka skridskor på vår egna isbana. En del av pedagogerna är utbildade skid- och skridskoledare genom Friluftsfrämjandet och vi utvecklas tillsammans i skid- och skridskoskolan.

Snö och is utställning

Hela dagen på förskolan genomsyras av miljö- och hållbarhetstänkande, som en grön tråd. Vi är med i Sveriges största nätverk, "Grön Flagg" vilket är ett verktyg för pedagogiska verksamheter som arbetar med hållbarhet och miljö (Håll Sverige rent). Varje år arbetar vi kring och med ett tema och olika mål inom detta. Våra teman har varit Livsstil och hälsa (2011/12), Konsumtion (2012/13) och Kretslopp (2013/2014). 2016/2017 arbetar vi med temat Vår närmiljö.

Läs mer om de olika teman HÄR

*** Certifierad Grön Flagg 2014-08***

Publicerad av: Hanna Stålnacke

Senast ändrad: 2017-05-16