På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Bärbar dator

Elev arbetar vid dator

En-till-en

2010 valde Kiruna kommun att göra en satsning för att ”Tillsammans se till att Kiruna kommuns skolor ligger i framkant när det gäller IKT (Informations- och kommunikationsteknik) och i strävan mot att Kirunas skolor blir landets främsta” och detta i form av en sk en-till-en satsning på kommunens högstadier.

Alla elever och lärare på högstadiet har under 2012 utrustats med en bärbar pc.

Kopplat till en-till-en satsningen i åk 7-9 har under året alla skolledare genomgått utbildning inom IKT. Alla högstadielärare har haft möjlighet att delta i 2 workshops inom IKT. 18 Kollegahandledare har utbildats och som ska bidra till att lärandet sprids på skolorna.  

Två hela dagar med föreläsningar genomfördes med i augusti i samband med den planerade invigningen av Nya Raketskolan som delvis hade inriktning mot IKT i skolan.

Innehållsansvarig: Henrik Molin

Publicerad av: Christina Karinen Sturk

Senast ändrad: 2016-04-04