På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Flicka vid dator

Grundskolor i kommunal regi

I Kiruna kommun finns totalt tolv kommunala skolor. Av dessa är sju stycken F-9 skolor och fem är F-6 skolor.

Varje skola avgör själv om man vill ha någon särskild inriktning på sin verksamhet eller om man vill ha något särskilt arbetssätt som genomsyrar hela verksamheten. För alla skolor görs en satsning centralt på digitala lärverktyg. Detta innebär bland annat att alla elever i årskurs 7-9 på kommunens alla skolor har en egen dator, att de allra flesta klassrum i alla skolor har interaktiva tavlor och kommunlicenser har tecknats på ett grundutbud på digitala verktyg som kan ge elever med funktionsnedsättningar av olika slag ett extra stöd i undervisningen. Sedan januari 2012 finns också en IKT-pedagog anställd för att stötta rektorer, förskolechefer och personal i utvecklingsarbetet.

Via menyn till vänster hittar man alla skolornas egna hemsidor med information om eventuell profilering, storlek, geografiska läge samt hur man arbetar på skolan.

Varje år genomförs en enkätundersökning ställd till föräldrar till barn i kommunens förskolor och skolor. Även eleverna i grundskolan och på fritidshemmen får besvara en elevenkät. För 2015 ersattes denna enkätundersökning av Skolinspektionens enkäter. Under rubriken Relaterade länkar i högermenyn finns dels resultatrapporterna från Skolinspektionens enkäter och dels en sammanfattande rapport av resultaten för kommunens förskolor och skolor från 2015.

 

 

 

Publicerad av: Caroline Andersson

Senast ändrad: 2017-01-24