På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Abisko skola

Abisko skola F-9

Abisko skola är en liten F-9 skola med totalt 11 elever. Läsåret 2015/16 har Abisko grundskola inget högstadium och de 11 eleverna är uppdelade i f-3 och åk 4-6.  I samma byggnad som grundskolan finns fritidshemmet och  Abisko förskola. I grundskolan arbetar två lärare och en fritidspedagog.

Skolan ligger 9,8 mil nordväst om Kiruna C.  Då skolan är så pass liten är förstås samarbetet mellan skolan och förskolan viktigt men även samarbetet med lokala företag i Abisko, Björkliden och Riksgränsen.

Hållbar utveckling är ständigt levande i vårt arbete, liksom värdegrundsarbetet.

Skolan är unikt belägen mitt i fjällvärlden med Abisko nationalpark och Torneträsk (Sveriges sjunde största sjö) inom promenadavstånd. Vid STF turiststation, som också den ligger inom  promenadavstånd från skolan, finns Naturum Abisko med utställningar och kunniga guider.

Förutom att Abisko med omnejd är ett centrum för natur och äventyrsturism med vandring, turer med hundspann samt skidåkning på både längden och utför finns här Abisko naturvetenskapliga station dit forskare från hela världen kommer för att bedriva forskning om klimat och miljö.

Från alla klassrum i skolan har vi utsikt mot Tjuonavagge - Lapporten. Runt oss finns arvet från rallare, gruvarbetare och andra historiska händelser.
Lonely Planet har utsett Abisko till den plats i världen där man bäst kan se norrsken.

Innehållsansvarig: Anita Rönnebro

Publicerad av: Anita Rönnebro

Senast ändrad: 2016-10-26