På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

snölek

Vad man kan göra med snö

Fritidshem

Välkomna till oss på Högalidskolans fritidshem.

Vi som arbetar här tillsammans med era barn heter Heléne Rundgren, Lillemor Carlsson, Mona Mämmi, Angelica Lehtola, Danne Landström och Lotta Eriksson .
Karin "Kajsa" Persson och Hjördis Andersson kommer också att jobba vissa tider.

 personalen

En dag på fritids

Vi vill erbjuda barnen en meningsfull fritid där de får upptäcka, uppleva och samspela med varandra. De ska få utveckla sin kreativa förmåga och de motoriska färdigheterna. En stor del av fritidsvistelsen handlar om att utveckla empati, förståelse och respekt för varandra. Det är inte alltid lätt att "bara leka". Det finns "osynliga koder "som man använder för att ta sig in i samspelet med kamrater.

leken
Vi vill också stimulera barnen till att använda alla sina sinnen. De får praktiskt skapa med händerna, utveckla sin finmotorik, tänka ut lösningar på problem, vara ute och använda hela kroppen,upptäcka sin omgivning, bli visuellt lockade till att exempelvis måla eller sy samt vara lyhörda och lyssna på varandra.

trädjur

Genom vår planerade verksamhet och genom barnens egna spontana ideer hoppas vi kunna vara en god verksamhet som stärker barnets självkänsla och ger dem trygghet.

Publicerad av: Mona Wilsson Mämmi

Senast ändrad: 2017-01-19