På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Hjalmar Lundbohmsskolan

Lämna Comfort-zonen!
Läs krönikan i veckans Annonsblad, skriven av Tobias Pudas, Alva Tuoremaa, Arvid Kostet, Sebastian Isaksson och Benjamin Kallgrund, TE16


Måndagen den 18 december hade vi besök av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens projekt Prins Daniels Fellowship.

 

Under besöket på Hjalmar Lundbohmsskolan berättade Prins Daniel och de deltagande entreprenörerna om sina erfarenheter som entreprenörer under en aulaföreläsning.Därefter deltog ett trettiotal elever i ett rundabordssamtal med Prinsen och entreprenörerna för att få konkreta tips kring egna företagsidéer.

Förutom Prins Daniel medverkade Stina Bergfors, United Screens, Filip Engelbert, Avito och Elin Kling, Totême.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship

 

 

Hjalmar Lundbohmsskolan ingår i Lapplands Gymnasium en samverkan mellan Kiruna, Gällivare, Jokkmokks och Pajala kommuner med Lapplands kommunalförbund som huvudman under gemensam ledning och politisk nämnd.

Trivsel, öppenhet och en bra stämning kännetecknar vår skola. Personalen är kunnig och erfaren. Andelen behöriga lärare är mycket hög och den genomsnittliga betygspoängen ligger över rikets snitt. Samarbete med arbetsliv och högskola är en viktig framgångsfaktor. Många program har ett väl utvecklat samarbete.

 
Hjalmar Lundbohm var gruvbolaget LKAB:s förste disponent med ett stort intresse för kultur- och utbildningsfrågor, ett arv som skolan försöker förvalta på bästa sätt.

Under Lärsidor till höger hittar du webbplatser som våra lärare har skapat och som de använder i undervisningen.


 

 

Innehållsansvarig: Marianne Stöckel

Publicerad av: Sanna Gunnare

Senast ändrad: 2018-02-22