På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Barn- och fritidsprogrammet

Tycker du om att jobba med människor i olika åldrar? Då är Barn- och Fritidsprogrammet för dig.

Barn- och fritidsprogrammet ger dig möjlighet att jobba med barn, ungdomar och vuxna. Man får som mest lära sig om människors lärande och växande, samarbete, kommunikation och möten mellan människor.

Efter gymnaiset är det möjligt att börja jobba eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. För att uppnå detta krävs att eleven väljer att läsa engelsakursen som ger den behörigheten.

 

Programmet har 2 inriktningar på Hjalmar Lundbohmsskolan.

 

Fritid och hälsa:

Den här inriktningen ger kunskaper om männisors fritid och olika fritids- och friskvårdsverksamheter och människors hälsa.

Exempel på yrken:

  • Bad och sporthallspersonal
  • Personal inom idrotts- och fritidsanläggningar
  • Personlig tränare

 

Pedagogiskt arbete:

Denna inriktning lär dig om barns och ungas utveckling, lärande, behov och rättigheter, och om olika pedagogiska verksamheter.

Exempel på yrken:

  • Barnskötare
  • Elevassistent

Om du börjar Barn- och Fritidsprogrammet har du efter studenten stor chans att komma ut i yrkeslivet snabbt, oavsett vilken inriktning du väljer pga den stora efterfrågan.

 

Information om barn- och fritidsprogrammet
Hjalmar Lundbohmsskolan 2018-2019.

Innehållsansvarig: Marianne Stöckel

Publicerad av: Sanna Gunnare

Senast ändrad: 2017-11-20