På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Pluggerian

Pluggerian är till för alla elever.

Gå till bibliotekets sida om du vill ha hjälp med att hitta böcker eller annat material.

I Pluggerian kan du jobba med läxor, låna böcker, söka information, öva på redovisningar eller bara ta det lugnt med en ljudbok eller tidning.

Pluggerian är öppen alla skoldagar och här finns bibliotekarie till hands.

På avslutningen för åk 1 och 2, den 16 juni, avslöjades vem som har gjort den mest läslockande filmen i Läslockatävlingen. I länken till höger (eller längre ner om du använder en mobil enhet) kan ni se vem som vann. Eftersom vi inte hade några bidrag från åk. 3 korade vi en första- och en andrapristagare för åk. 1.

Bland länkarna hittar ni även tidigare års vinnare.

Tävlingen arrangeras av Kiruna Stadsbibliotek, Kiruna bokhandel och Pluggerian på Hjalmar Lundbohmsskolan. Prispengarna kommer från den bokfestival som hålls varje år i Kiruna och som arrangeras av Kiruna stadsbibliotek och Kiruna bokhandel.

Kom gärna in i Pluggerian och skanna av koderna och titta på alla fina boktips. De flesta böcker finns att låna i biblioteket.

 

Publicerad av: Sanna Gunnare

Senast ändrad: 2017-09-13