På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Pluggerian

Pluggerian är till för alla elever.
Här kan du jobba med läxor, låna böcker, söka information, öva på redovisningar eller bara ta det lugnt med en ljudbok eller tidning.

Pluggerian är öppen alla skoldagar och här finns bibliotekarie till hands.

 Pluggerian består av:

• Bibliotek
• Hjalmars Hörna
• Presentationslabb
• Studio
• Tyst studierum

 

Vinnarna i årets QR-kodstävling är:

För åk. 1:

Stina Pääjärvi NA15

Stina tipsade om boken Begravda i himlen av Peter Zuckerman och Amanda Padoan och vann med motiveringen:
"En välkomponerad film där berättelsen byggs upp på ett tillfredsställande sätt med lagom mycket information kring boken, vilket gör att nyfikenheten håller i sig hela vägen."
Här kan ni titta på den vinnande filmen.
Boken finns att låna i Pluggerian.

För åk. 3:

Hanna Nykäinen NA13

Hanna tipsade om boken Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson och vann med motiveringen:
"Vinnaren använder sig av styrkan i en av bokens detaljer på ett sätt som väcker känslor och skapar en närhet till berättelsen. Filmen ger mersmak - utan att avslöja för mycket."
Här kan ni titta på den vinnande filmen.
Boken finns att låna i Plugerian.

Grattis till Stina och Hanna!  Prissumman är på 1 500 kr vardera. Tävlingen arrangeras av Kiruna stadsbibliotek, Kiruna bokhandel och Pluggerian på Hjalmar Lundbohmsskolan. Prispengarna kommer från den bokfestival som hålls varje år i Kiruna och som arrangeras av Kiruna stadsbibliotek och Kiruna bokhandel.

Kom gärna in i Pluggerian och skanna av koderna och titta på alla de andra fina boktipsen. Det kom in många fina bidrag. De flesta böcker finns att låna i biblioteket.

 

Publicerad av: Sanna Gunnare

Senast ändrad: 2016-10-26