På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Läshjälpmedel

Om du har någon form av läshandikapp eller lässvårigheter kan du använda dig av talböcker. Läromedel, annan facklitteratur och skönlitteratur finns ofta som talböcker.

Läromedel - Inläsningstjänst

Vi har tillgång till Inläsningstjänst där du kan lyssna på läroböcker. Alla elever och all personal har ett eget konto på Inläsningstjänst. Behöver du hjälp med att komma igång eller frågor, kontakta din lärare, specialpedagog eller skolbibliotekarien så hjälper de dig. 

Länk till Inläsningstjänst hittar du till höger.

Du har också möjlighet att få talsyntes till din dator. Behöver du det, kontakta din specialpedagog.

Skönlitteratur och facklitteratur via skolbiblioteket - Legimus

Egen nedladdning på Legimus är endast till för personer som har någon form av läshandikapp. Det skall inte förväxlas med ljudböcker som vem som helst kan låna och lyssna på.

På Hjalmar Lundbohmsskolans bibliotek kan du få inloggningsuppgifter så att du själv kan ladda ner talböcker via Internet. Böckerna kan du lyssna på i din dator, på din surfplatta eller i din smartphone

Vill du veta mer om egen nedladdning? Kontakta bibliotekarien så berättar hon mer.

Länk till Legimus hittar du till höger. Där du hittar de böcker som kan lånas genom egen nedladdning.

Publicerad av: Sanna Gunnare

Senast ändrad: 2017-06-08