På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Projekt

Några av våra yrkeslärare på studiebesök i Tyskland i samband med Leonardoprojektet.

http://www.etoolcnc.net/ är det senaste av skolans projekt som pågår 2009-2011. Ett område som projektet handlar om är att använda Moodle-verktyget som lärplattform för elever som vill lära sig om CNC.
I projektet ingår även försök till certifiering av (RVCC) utbildningen så att den blir likvärdig i europeiska länder. Det är ett Leonardoprojekt finasierat av EU och styrt genom Portugisiska CENFIM Lissabon. Från vår skola deltar eleven Louise Isaksson från Industriprogrammet. Bilder/Pictures

Industriprogrammets projekt "Train for Europe" vann priset som bästa EU-projekt,
prisutdelning i Aachen 11 maj 2010.
Läs mer om detta i länken nedan och se tåget i rörelse.

Industriprogrammet har deltagit i Comenius-projektet "Train for Europe" 2007-2009, vilket är ett CNC-nätverk. Elever på industriprogrammet har byggt en järnvägsvagn i miniatyr. 22 skolor ute i Europa har varit involverade och alla har byggt sin egen vagn. Det gemensamma tågsättet invigdes i Europakommissionens parlamentsbyggnad i Bryssel i april och våra elever och lärare var med.
Se mer på cnc-network.

Innehållsansvarig: Marianne Stöckel

Publicerad av: Kerstin Edfast

Senast ändrad: 2017-06-09