På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

efterrätter

Ängsgårdens kök- Vittangi

Ängsgårdens kök är vårt "lilla" storkök i Vittangi

Ängsgårdens kök
Ängsgårdens kök är ett kommunalt centralkök i Vittangi. Köket lagar måltider till äldreomsorg, matdistribution, skola och förskola. De olika kunderna har anpassade matsedlar. Matsedlarna är varierade, näringsberäknade, lokalt och säsongsanpassade med ekologisk inriktning utan onödiga tillsatser.

Äldreomsorg
Ängsgårdens kök lagar och levererar lunch, middag och dessert till Ängsgårdens och Blomstergårdens äldreboende. Måltiderna levereras varma till lunchen och kylda till middagen. Den kylda maten värms på boendet så nära serveringstillfället som möjligt. Potatis, ris och pasta tillreds på boendet. Frukost, mellanmål och kvällsmål planereras, tillreds och serveras av vårpersonalen. Enhetschefen ansvarar för måltiderna på avdelningen.

Matdistribution
Efter beslut från biståndshandläggare kan måltiderna levereras i portionsformar till dem som bor hemma. Ängsgårdens kök lagar och paketerar och administererar måltiderna. Hemtjänstens personal levererar.

Skola/Förskola
Till skolan och förskolan i Vittangi skickas maten varm och tas emot av skolmåltidernas personal. Potatis kokas på skolan. Till måltiden skickas varje dag flera olika sallader och råkost. Skola och förskola följer skolmåltidernas matsedel.

Innehållsansvarig: Lena Hammarberg

Publicerad av: Lena Hammarberg

Senast ändrad: 2017-04-24