På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Nytt badhus

I december 2017 skrev Kirunas kommunalråd Kristina Zakrisson, biträdande kommunchef Mats Dahlberg och Mille Örnmark från Project Planet avtal för nytt badhus.

Det nya badhuset får en central placering i Kirunas nya stadskärna och väntas stå klart vid årsskiftet 2021-2022.

Det nya badet ska vara en attraktiv mötesplats som lockar till motion, nöje, rekreation och simsport. Med sin centrala placering i Kirunas nya stadskärna blir den arkitektoniska utformningen viktig. Badet ska vara en karaktärsbyggnad som berör men ändå samspelar och förstärker omgivningen på ett bra sätt.

Entrédelen ska vara välkomnande, tillgänglig och fungera som en mötesplats för besökarna med god takhöjd och många sittplatser. Det ska finnas plats för flera skolklasser och andra besökare utan att det blir trångt. Här ska man kunna sitta ner och vänta på en kompis eller familjen, på samlingen med sin träningsgrupp eller bara ta en fika.

Alla barn, unga och vuxna oberoende av bakgrund och förutsättningar ska uppleva tillgänglighet, trygghet och trivsel.

För mer information se Funktionsbeskrivning- Nytt bad i KIruna C under Relaterat (pdf).

Publicerad av: Marianne  Nordmark

Senast ändrad: 2018-04-24