Helheten ska locka lärare till Kiruna

Nu drar vi igång Sveriges vassaste rekryteringskampanj!

Det behövs fler lärare till Kiruna. Därför har nu Kiruna kommun dragit igång en rekryteringskampanj som i första hand riktar sig till nyutexaminerade lärare.

- Nu tar vi ett helhetsgrepp på rekryteringen. Vi dammsuger varje möjlighet för att hitta nya lärare, säger Roger Suup, ordförande i kultur- och utbildningsnämnden.

Kiruna kommun vill erbjuda den bästa första lärartjänsten och har därför utformat ett mentorskapsprogram där alla nya medarbetare i de pedagogiska verksamheterna får en regelbunden utbildning vid flera tillfällen under det första arbetsåret. De nya lärarna får hjälp med bostad och chans att arbeta i en mångfald av pedagogiska miljöer – i Kiruna kan man jobba såväl inne i staden som ute i byarna, i små eller stora skolor.

- Vi erbjuder de presumtiva lärarna ett smörgåsbord helt enkelt, säger Roger Suup.

Kiruna kommun har vid jämförelse med regionala och medelstora kommuner goda lönenivåer. Kommunens medellön för förskollärare var 2016 30 132 kr per månad, för fritidspedagoger 29 532 kr per månad samt för lärare i grundskolan 33 625 kr per månad.

Kultur och utbildningsnämnden har antagit mål för den pedagogiska personalens lönebildning där det fastslås att den "skall vara klart konkurrenskraftig". Kiruna kommun har under 2016 genomfört lärarlönelyftet och gör bland annat under 2017 en extra lönesatsning på förskollärare.

- Man ska inte heller glömma att vi har starka traditioner inom kultur- och föreningsliv. Detta är inte en utpost i vildmarken utan en stad med ett rikt och brett utbud, säger Conny Persson, som är kulturchef vid Kiruna kommun.

Sök lärarjobb i Kiruna!

Publicerad av: Ulrika Isaksson