Val till riksdag, landsting och kommun

Den 9 september är det val till riksdag, kommun och region/landsting.

Vart fjärde år är det riksdagsval. Valet hålls alltid den andra söndagen i september.  Då har alla svenska medborgare chansen att välja vilka som ska representera dem i riksdagen, som är Sveriges högst beslutande församling. Samtidigt som riksdagsvalet är det även val till landstings- och kommunfullmäktige.

Vem får rösta i de olika valen?
Svenska medborgare som har fyllt 18 år senast på valdagen och som är eller någon gång varit folkbokförda i Sverige.

För att rösta i landstingsvalet måste du vara folkbokförd i det län där du tänkt rösta. För att rösta i kommunvalet måste du vara folkbokförd i den kommun där du tänkt rösta.

Här kan du läsa mer valinformation från senaste numret av Kiruna Information nr 4, 2018.

Publicerad av: Ulrika Hannu

Senast ändrad: 2018-08-22