På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Kommunala bud och valskjuts

För att öka tillgängligheten och möjligheten att rösta i höstens val så erbjuder Kiruna kommun valskjuts och röstning med kommunala bud.

Valskjuts erbjuds till väljare som på grund av sjukdom eller funktionshinder inte har möjlighet att ta sig till en val- eller röstningslokal på egen hand eller med färdtjänst. Kiruna kommun kan då erbjuda transport till lämplig val- eller röstningslokal. Om väljaren inte heller med valskjuts kan ta sig till en val- eller röstningslokal så finns istället möjligheten att boka ett kommunalt bud.

Kommunala bud bokas via kommunens valadministration. Vid bokningen kommer man överens om lämplig tid och plats för röstning. De kommunala buden tillhandahåller budkuvert, valkuvert, en blank valsedel samt instruktioner för hur en budröstning går till. Efter att väljaren har lämnat valsedeln till budet så levereras rösten direkt till röstlokal eller väljarens vallokal.

Önskemål om valskjuts eller kommunala bud lämnas senast den 15 augusti till Kiruna kommuns valadministration.

 

Kontakta administrationen:
E-post: valnamnd@kiruna.se
Telefon: 0980-700 46, 703 86.

Publicerad av: Ulrika Hannu

Senast ändrad: 2018-08-22