På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Konstmuseet i Norr

Konstupplevelser i hela länet

Konstmuseet i Norrs logotype

Konstmuseet i Norr är ett samarbetsprojekt mellan Kiruna kommun och Norrbottens läns landsting. De olika konstprojekten planeras i nära samarbete med konstnärerna och konstupplevelserna sprids på olika sätt ut i länet. Under 2012 har bl.a. seminarieserier, självlysande skulpturer, sms-roman och pedagogiska projekt förgyllt norrbottningarnas vardag.

Planeringen av det nya stadshuset pågår och fritids- och kulturförvaltningen har i flera olika forum informerat om de konstmuseifunktioner som redan finns i nuvarande stadshus och belyst de behov som ett ”riktigt” konstmuseum har. Nu kan kirunaborna och fritids- och kulturnämnden glädjas åt att planerna för det nya stadshuset även innehåller verksamhetsanpassade lokaler för ett konstmuseum.

Maria Ragnestam är projektledare och administrerar varierande konstprojekt som avlöser varandra. Håll utkik i annonsbladet för att få vetskap om vernissager och konstupplevelser. Välkommen att besöka Konstmuseet i Norrs hemsida.

Innehållsansvarig: Maria Ragnestam

Publicerad av: Mia Fors

Senast ändrad: 2015-12-09