På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Anslutningskostnad

Att ansluta sig till fibernätet är gratis men att aktivera din anslutning  kostar 2000 kr* i aktiveringsavgift och 50 kr i månaden i nätavgift. Utöver det tillkommer en leverantörsavgift som varierar beroende på vilken leverantör av internet, telefoni och TV-tjänster du väljer att använda.

*OBS! Erbjudandet gäller bara om du ansluter din fastighet när vi bygger ut i ditt område. Vi kan inte erbjuda dig samma låga pris i efterhand. Då görs endast anslutningar mot självkostnadspris ca 15 000 kr.

Så här går det till

När ett område blir aktuellt för att anslutas bjuder vi in alla hushåll till ett informationsmöte där du får möjlighet att träffa oss som jobbar med GIRONET och kan ställa frågor. Vi kontaktar även alla hushåll per brev eller genom besök.

När vi fått godkänt av dig som fastighetsägare/tomträttsinnehavare att installation kan göras kommer fibern att installeras ända in i huset.

När installationen är komplett behöver du som ett sista steg välja en tjänsteleverantör från det utbud av leverantörer som erbjuds genom GIRONET.
Läs mer på sidan om tjänsteleverantörer.

Kan du få fiber?

Se om din adress finns med här.

Publicerad av: Ulrika Hannu

Senast ändrad: 2017-10-18