På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Avtal och beställning

Kiruna kommun har som ambition att bygga ut GIRONET i hela kommunen under förutsättning att det är tekniskt och ekonomiskt möjligt på alla platser. Det är en viktig utgångspunkt att det ska kosta lika mycket att ansluta sig till GIRONET vare sig du bor i centrala Kiruna eller på landsbygden. GIRONET är en långsiktig satsning där samhällsnyttan för Kirunaborna står i fokus.

Du kan välja att bara låta dra in en fiberanslutning till din fastighet utan att aktivera den. Då är anslutningen helt gratis för privata fastighetsägare.

Om du vill kunna nyttja olika tjänster via din fiberanslutning behöver du aktivera den. För privata fastighetsägare tillkommer då en aktiveringskostnad om 2.000 kronor inklusive moms. Denna kostnad debiteras på din VA-faktura från Tekniska Verken och är en engångskostnad. Därutöver tillkommer en nätavgift om 50 kronor inklusive moms per månad. Läs mer om anslutningskostnader här.

För att teckna ditt avtal för en fiberanslutning, använd vårt digitala orderflöde som du hittar här eller fyll i banketten som du hittar under relaterat innehåll. Om du redan har tecknat ett avtal och nu vill aktivera din anslutning, finner du en blankett även för det under relaterat innehåll.

Blanketterna skickas sedan till:

GIRONET Säljavdelning
Värmeverksvägen 12
98138 KIRUNA

När du har fått din anslutning aktiverad så återstår det för dig att teckna avtal med en av våra tjänsteleverantörer. Läs mer om tjänsteleverantörer i GIRONET här.

Publicerad av: Ulrika Hannu

Senast ändrad: 2017-05-16