Google translate text, här kan du översätta din sida.

Nyhetsarkiv

Sommarinvigning i Gruvstadsparken

Fåren anländer till parken lördagen den 16 juni klockan 12:00. Med anledning av sommarinvigningen bjuds besökarna på fika. Välkommen!

Läs mer

Bygget av nytt Folkets hus/kulturhus är igång

Under sommaren sker grundläggningen och i september börjar stommen resas.

Läs mer

Nytt ersättningsavtal klart

Kiruna kommunkoncern och LKAB är överens om det tredje gruvstadsparksavtalet. I direkt ersättning omfattar avtalet cirka 2 miljarder kronor.

Läs mer

Byggnation pågår i Varggropen

För närvarande pågår en del byggnationer i Varggropen, både på grund av Trafikverkets bygge av nya E10:an och kommunens arbete med att bygga om ”Stadion” till samma höjd som skjutvallen är idag.

Läs mer

Kirunabostäder drar igång första kvartersbygget

I dag togs första spadtaget!

Läs mer

Byggnationen av ny E10

Trafikverket har påbörjat brytning av ny E10 längs hela sträckan mellan Karhuniemi och Kurravaaravägen. Den pågående byggnationen innebär att  framkomligheten kommer att vara begränsad i friluftsområdena och motionsspåren.

Läs mer

Anläggningsarbeten startar

Trafikverket informerar om att anläggningsarbeten kring Karhuniemi/Lokstallet startar i maj. Byggtrafik kommer att färdas i områdena och framkomligheten är begränsad.

Läs mer

Vi investerar för Kirunaborna

Kiruna kommunkoncern presenterade vid en presskonferens under torsdagen fortsatta byggprojekt och investeringar.

Läs mer

En Igloo i tegel – En utställning om Kiruna stadshus

Inför den kommande stängningen av Kiruna stadshus presenteras en utställning om byggnaden och dess 55-åriga arbetsliv. Invigning den 23 april med föredrag om stadshuset.

Läs mer

Innovativ och lekfull mötesplats öppnar

På måndag den 16 april 2018, öppnar dörrarna till Rymdstationen, en lekfull mötesplats där barn och föräldrar kan mötas.

Läs mer