På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Bolags förskola & nattis

Kirunas dygnetruntöppna förskola.

 

Bolags Förskola är Kirunas dygnetruntöppna förskola.  Förskolan består av 4 avdelningar. Smörblomman med barn 1-3 år, Fjällsippan med barn 1-3 år och Solrosen med barn 4-5 år, Kulingen samt ”Nattugglan” för de som behöver omsorg under nätter och helger.   

Våra öppettider är 06.00-18.00 Nattugglan har öppet dygnet runt.  Allmän förskola tis-tors 09.00-14.00

Vi har en bra gård som inbjuder till utevistelse, nära till skridskobana och skidspår samt skogen inpå knuten.

På förskolan arbetar man med lärande för hållbar utveckling ur ett Ekonomiskt, Socialt och Ekologiskt perspektiv men även ut ett kultuerllt perspektiv. Barnens lärande handlar om att skapa kunskap tillsammans-kring människans relation till miljö och natur och olika naturfenomen. Barnen lär sig också vara en bra kompis, värna om allt levande, ta hand om vår närmiljö återvinna, odla och kompostera.
Barnen utvecklar sitt meningsskapande genom att undersöka och utmanas i deras läroprocesser för att nå kunskap. Vi arbetar med NTA, språk, matematik och drama/dans, digitalisering och andra estetiska uttrycksformer. Barnens nyfikenhet och fundreingar ligger som grund i de olika utvecklings områdena som är föränderliga över tid.

 

 

 

 

Innehållsansvarig: Anne-Maj Stålnacke

Publicerad av: Annett Särkijärvi

Senast ändrad: 2018-05-22