På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Hjalmar Lundbohms förskola

Välkommen till Hjalmarlundbohms förskola!

 

Hjalmar Lundbohms förskola ligger centralt beläget med närhet till Kyrkoskogen, Järnvägsparken och Folkets hus. Förskolan har två avdelningar Solen och Månen med barn i åldrarna 1-6 år.
Våra öppettider för närvarande är 6:00-17:00, allmän förskola mellan 8:30-13:30 på tisdag - torsdag då de flesta av våra aktiviteter ligger.

Vår förskolas mål är att i nära samarbete med hemmet ge barnen den bästa möjliga förutsättningen till en allsidig utveckling.
Vi lägger stor vikt vid att arbeta med trygghet, samvaro, empati och att barnen får en bra jag känsla i gruppen.
P
å förskolan arbetar man med lärande för hållbar utveckling ur ett Ekonomiskt, Socialt och Ekologiskt perspektiv men även ur ett kulturellt perspektiv. Barnens lärande handlar om att skapa kunskap tillsammans- Kring människans relation till miljö och natur och olika naturfenomen. Barnen lär sig också vara en bra kompis, värna om allt levande, ta hand om vår närmiljö återvinna, odla och kompostera.
Barnen utvecklar meningsskapande genom att undersöka och utmanas i deras lärprocesser för att nå kunskap.  Vi arbetar med Nta, språk, matematik och drama/dans, digitalisering och andra estetiska uttrycksformer. Barnens nyfikenhet och funderingar ligger som grund i de olika utvecklings områdena som är föränderliga över tid.  

 

 

Innehållsansvarig: Anne-Maj Stålnacke

Publicerad av: Annett Särkijärvi

Senast ändrad: 2018-05-22