På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Lilla My

Demokrati

På lilla My tycker vi det är viktigt med barns inflytande och demokrati, vi erbjuder barnen möjlighet att vara med och bestämma under dagens aktiviteter genom att de exempelvis får turas om att välja saga till vilan och de får själva bestämma vad de vill leka och med vem.

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka sin situation." (Lpfö98/rev. 2016)

Språk

Vi har även dagliga samlingar där vi sjunger, gör rim/ramsor och andra sånglekar. I nuläget utgår vi ifrån Bornholms-modellen där barnen får leka med ord.

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra." (Lpfö98/rev. 2016)

 

 

 

 

 

Publicerad av: Caroline Andersson

Senast ändrad: 2018-12-17