På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Snöflingan - Kuttainen

Snöflingan - Kuttainen

Välkommen till Snöflingans Förskola i Kuttainen

"Förskolan, som finns mitt i byn på skolgården består av en avdelning med 16 barn, i åldrarna 1-6 år + fritidsbarn från friskolan och sameskolan.

Vi vill att alla barn ska ha lustfyllt och kul på förskolan. Lärandet ska utgå ifrån barnens egna intressen och idéer och vara lustfyllt och inspirerande. Vårt mål är en trygg miljö där omsorg, fostran och lärande utgör grundpelarna i vår verksamhet.

Vi arbetar mycket med teman såsom årstider, färg och form, naturen, jaget, miljön etc.

Vi lägger stor vikt vid språket. Vi vill att barnen ska samtala och berätta för varandra och uttrycka sina tankar i ord. Vi rim och ramsar, sjunger och läser mycket tillsammans på förskolan. Det tycker vi är både roligt och viktigt. Rika och genuina lässtunder med spännande innehåll är ofta språngbrädan till ett eget intresse för att skriva och läsa. Vi använder oss av tre språk; svenska, meänkieli och samiska.

Uteaktiviteter är en viktig del av verksamheten, därför är vi ute varje dag. Vi har en fantastisk bra gård och närhet till naturen som gör att vi kan göra korta vandringsturer till skogen. Vi följer årstidens gång med höstens isbildning på sjön och höstfärgerna i skogen, vinterns ankomst till vårens snösmältning och vårtecken och sommarens antågande i naturen.

Vi har inneidrott varje vecka på sporthallen under vintern där vi övar motorik, koordination och kroppsuppfattning. Vi har också haft sagovandringar där vi kombinerar den fysiska aktiviteten med matematik och språk. Vi åker också skidor och skridskor på förskolan.

Leken är den sammanhängande länken för all aktivitet, både den fria och den planerade leken vi har. I leken utvecklar vi bl.a. samspel och samarbete, fantasi och kreativitet, språk och kommunikation.

Vår kokerska lagar den goda maten på förskolan tre gånger per dag; frukost, lunch och mellanmål. Det serveras som buffé. Vi vill att barnen ska få ett sunt förhållande till mat, prova på att smaka all slags mat och äta i behaglig och lugn miljö.

Innehållsansvarig: Nils Vasara-Hammare

Publicerad av: Margaretha Fjällborg

Senast ändrad: 2018-05-22