På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Friluftsprofilering

Vi möter äventyren i naturen i mindre gruppen. För de allra yngsta finns äventyret, men också tryggheten, i närmiljön medan de äldre packar sin ryggsäck och vandrar iväg till skogen. I skogen som är vår lärmiljö gör vi många spännande upptäckter som vi använder för att lära oss av och med varandra.

Pedagogerna på förskolan är medupptäckare, medagerare, medundersökare och medupplevare. På så sätt blir inlärningen lustfylld för oss alla!En del av pedagogerna är utbildade friluftsledare genom Friluftsfrämjandet.

På vår förskola utgår vi från varje barns intresse och använder oss av det för att utmana barnen i lärandet. Fokus ligger på matematik, språk och naturvetenskap. Vi arbetar efter målen som finns i Läroplanen för förskolan, Lpfö 98 rev. 2010

Vintertid får barnen åka skidor så mycket det vill på vår gård samt åka skridskor på vår egen isbana. En del av pedagogerna är utbildade skid- och skridskoledare genom Friluftsfrämjandet och vi utvecklas tillsammans i skid- och skridskoskolan.

Hela dagen på förskolan genomsyras av miljö- och hållbarhetstänkande, som en grön tråd. Vi är med i Sveriges största nätverk, "Grön Flagg" vilket är ett verktyg för pedagogiska verksamheter som arbetar med hållbarhet och miljö (Håll Sverige rent). Varje år arbetar vi kring och med ett tema och olika mål inom detta. 2016/2017 arbetar vi med temat Vår närmiljö.

Innehållsansvarig: Annica Turovaara

Publicerad av: Elisabeth Strand

Senast ändrad: 2017-10-09