På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

En-till-en på högstadiet

En-till-en

2010 valde Kiruna kommun att göra en satsning för att ”Tillsammans se till att Kiruna kommuns skolor ligger i framkant när det gäller IKT (Informations- och kommunikationsteknik) och i strävan mot att Kirunas skolor blir landets främsta” och detta i form av en sk en-till-en satsning på kommunens högstadier.

Under 2012 utrustades alla elever och lärare på högstadiet har med en bärbar pc.

Kopplat till en-till-en satsningen i åk 7-9 genomfördes utbildningar  inom IKT för alla rektorer och lärare på högstadiet. 18 Kollegahandledare utbildades för att bidra till att lärandet sprids på skolorna.  

Två hela dagar med föreläsningar för alla lärare i Kiruna kommun skolor genomfördes också i samband med den invigningen av Nya Raketskolan som delvis hade inriktning mot IKT i skolan.

Innehållsansvarig: Henrik Molin

Publicerad av: Caroline Andersson

Senast ändrad: 2017-06-01