På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Högalidskolan

Högalidskolan F-9

Högalidskolan F-9

Högalidskolan är en F-9-skola med ca 450 elever och ca 60 medarbetare som organiseras i olika arbetslag. Byggnaden är centralt belägen och vid klart väder har man från skolan en unik utsikt mot Sveriges tak dvs Kebnekaise och omgivande fjällområde. Under 2017 firade skolan, som byggdes 1966-67, 50 år.

 

Skolan har i åk F-6 en klass i varje årskurs omfattande ca 175 elever. Åk 7-9 har ca 290 elever indelade i 4-5 klasser i varje årskurs. Inför högstadiet övertar skolan elever från Bergaskolan, Jukkasjärvi skola, Luossavaaraskolan, Sameskolan och Tuolluvaaraskolan. Även fritidshemmet bedriver sin verksamhet i skolans lokaler.

 

Skolans uppdrag är att i samarbete med hemmen utveckla eleverna till goda samhällsmedborgare och lärande individer. Vi som arbetar på Högalidskolan ser skolan som en plats för LÄRANDE, där vår undervisning och verksamhet baseras på de tre grundfaktorerna:

 

TRYGGHET-HÄLSA-KUNSKAP.

Innehållsansvarig: Ilkka Tapojäärvi

Publicerad av: Mona Mämmi

Senast ändrad: 2020-09-07