På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Elevinflytande

Vi arbetar aktivt för att alla elever ska vara delaktiga i sin egen inlärning och skapar möjligheter för eleverna att komma med synpunkter om verksamheten. Elevernas synpunkter är viktiga för att verksamheten ska utvecklas i takt med samhällets utveckling. Vi strävar också efter att få ett förtroligt förhållande mellan elever och personal så att man från båda håll kan ta upp saker man vill tala om med varandra.

Vi har klassråd en gång i månaden där vi arbetar med frågor som berör klassen och dem som arbetar i den. Samtidigt lär sig eleverna mötesteknik och respekt för varandras åsikter.

I elevrådet träffas varje månad representanter från åk 6-9 och diskuterar gemensamma frågor under ledning av rektorn. Fritidsledare medverkar också i dessa möten.

I kostrådet som träffas varje termin möts klassernas representanter, personalrepresentanter skolledningen och måltidspersonalen samt deras chefer och diskuterar måltidssituationen på skolan och i förskolan.

Innehållsansvarig: Nils Vasara-Hammare

Publicerad av: Margaretha Fjällborg

Senast ändrad: 2018-05-22