På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Grundskolor i statlig/enskild regi

I Kiruna kommun finns två sameskolor och två grundskoleenheter i enskild regi. För att ansöka om plats på någon av dessa skolor hänvisas man ta kontakt med respektive skola. Kontaktuppgifter till skolorna finns till höger på denna sida.

Sameskolor

Sameskolstyrelsens skolor är en statlig verksamhet som har en egen läroplan, Lsam 11. I Kiruna kommun finns två sameskolor - en i Kiruna C och en i Karesuando. Sameskolans verksamheter innefattar förskoleklass upp till årskurs 6. Efter årskurs 6 anvisas eleverna till den kommunala verksamheten. En av de kommunala skolorna i Kiruna C, Högalidskolan, och den kommunala skolan i Karesuando har avtal med Sameskolstyrelsen om att organisera så kallad sameintegrerad verksamhet i årskurs 7-9 dit eleverna från sameskolan anvisas.

Grundskolor i enskild regi

Vitaviddernas barn skola och Friluftsskolan vargen
I Kiruna C finns det två grundskolor i enskild regi som samarbetar. Båda skolorna har inriktat sig på friluftsprofil och har sina lokaler på området Vasallen. Vita Viddernas Barnskola har verksamhet från förskoleklass upp till årskurs 3 och Friluftsskolan Vargen har verksamhet från årskurs 4 upp till årskurs 9.

 

 

Publicerad av: Caroline Andersson

Senast ändrad: 2020-09-07