På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Gymnasieskola

I Kiruna finns två gymnasieskolor. Den kommunala gymnasieskolan, Hjalmar Lundbohmsskolan, är störst och ingår Lapplands gymnasium som är en del av Lapplands kommunalförbund.

I Lapplands gymnasium ingår också de kommunala gymnasieskolorna i Gällivare, Jokkmokk och Pajala. Den kommunala gymnasieskolan har ett brett utbud av program. Mer information om Hjalmar Lundbohmsskolan och dess programutbud finns på skolans egna hemsida som man hittar i menyn till höger.

Förutom den kommunala skolan finns också ett fristående gymnasium, Rymdgymnasiet som har följande program:
* Teknikprogrammet - inriktning teknikvetenskap
*  Naturvetenskapsprogrammet - inriktning naturvetenskap, med ämnen i rymdvetenskap

Gymnasieelever från andra kommuner/ Interkommunala ersättningar


Då kommunens gymnasieskola är en del av Lapplands gymnasium så har också Lapplands gymnasium hand om frågor och fakturering gällande interkommunal ersättning för elever från andra kommuner som går på gymnasiet. Om du har frågor som rör interkommunal ersättning eller antagning till gymnasieskolan i Kiruna kan du kontakta Jonas Stålnacke - se kontaktuppgifter till höger.

Publicerad av: Caroline Andersson

Senast ändrad: 2018-05-02