På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Åtta årstiders kök-Karesuando

Vårt nordligaste kök

Åtta årstiders kök är ett kommunalt centralkök i Karesuando skola. Köket lagar måltider till skola, äldreomsorg, hemtjänst och sameskola. De olika matgästerna har var och en anpassade matsedlar. Matsedlarna är varierade, näringsberäknade, lokalt och säsongsanpassade med ekologisk inriktning.

Äldreomsorgen
Åtta årstiders kök lagar lunch, middag och dessert till Videgårdens äldreboenden.

Lunchen levereras varm och middagen kyld. Middagen värms så nära serveringstillfället som möjligt. Potatis, ris och pasta kokas på avdelningen. Frukost, mellanmål och kvällsmål planeras, tillreds och serveras av vårdpersonalen. Enhetschefen ansvarar för måltiderna på boendet.

Matdistribution
Efter beslut av biståndshandläggare kan måltider levereras i portionsformar till dem som bor hemma. Åtta årstiders kök lagar och paketerar måltiderna. Hemtjänstens personal levererar.

Skola/sameskola
Till skolan och sameskolan lagar Åtta årstiders kök en komplett måltid med flera olika sallader, råkost och tillbehör. Se mer information på skolmåltidernas hemsida.

Innehållsansvarig: Maria Rolund

Publicerad av: Maria Rolund

Senast ändrad: 2020-09-10