På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Foto: Kjell Törmä

Kiruna kommun satsar på en gymnasieutbildning för freeski och snowboard

Kiruna kommun är med och finansierar en nationell idrottsutbildning i skidgrenarna freeski och snowboard som startar läsåret 2020 på Lapplands gymnasium i Kiruna.

Den 21 oktober tog kommunfullmäktige beslut om att gå in med medel till Lapplands kommunalförbund för att starta NIU, nationell idrottsutbildning, i Kiruna för skidgrenarna freeski och snoawboard. Utbildningen startar hösten 2020 och inledningsvis kommer det att finnas fyra platser per gren.

Utbildningen är för de som vill kombinera gymnasiestudier med idrott. Eleverna kommer ges möjlighet att träna två till tre gånger i veckan med meriterade tränare samtidigt som de parallellt går på bygg- och anläggningsprogrammet, ekonomiprogrammet, el- och energiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet eller samhällsprogrammet. Alla som är intresserade av att gå utbildningen har på sig fram till den 1 december i år att skicka in sin ansökan via Skidförbundet.

Publicerad av: Moa Strålberg