På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Kurravaara 7:2, norra och södra

Utökade byggrätter och förtätning

Det har inkommit en förfrågan från Kallovaaras samfällighetsförening om att förnya detaljplanerna för de två bostadsområden för att kunna utöka byggrätterna. De boende inom området vill kunna inreda badrum, ha dubbelgarage och ha VA- infiltration inom egen fastighet. Kiruna kommun tyckte detta var en bra möjlighet att även förtäta området med ett 20-tal tomter.

Detaljplaneförslaget möjliggör att varje enskild fastighet får bebyggas med 10 % av fastighetens areal - max 200 kvm, områdets utseende regleras med tanke på påverkan för landskapsbilden, båtbrygga och en strandpromenad. Norra och södra Kurravaara 7:2 förtätas också med ett 20-tal tomter.

Publicerad av: Ann-Sofie Haapalahti

Senast ändrad: 2020-03-02