På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Upphöra med/ändra verksamhet

Om du vill upphöra med din verksamhet eller överlåta den till annan företagare ska du meddela det till Miljökontoret. Registrering och godkännande för din anläggning upphör. Din skyldighet att betala årlig kontrollavgift upphör vid kommande årsskifte.

Anmälningsblanketter finner du under Miljö och natur i Blanketter.

Du som tar över en verksamhet måste ansöka om godkännande eller registrering hos miljöförvaltningen, precis som om det vore en ny anläggning. Det är verksamheten som ska godkännas eller registreras, inte lokalen. Det gamla godkännandet gäller inte för den nya verksamheten.

Vill du ta över en befintlig verksamhet är det viktigt att du ansöker om godkännande eller registrering i god tid innan det planerade ägarbytet ska äga rum.

Vid ändring av verksamheten ska ansökan om nytt godkännande eller en ny anmälan om registrering göras innan ändringen.

Publicerad av: Åke Jönsson

Senast ändrad: 2019-02-05