På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Tomt och mark

Kiruna kommun är Sveriges största kommun till ytan på över 20 000 kvadratkilometer. Av denna mark äger kommunen mindre än 1 %. Störst markägare är svenska staten med cirka 80 % av markytan.

Plan- och exploateringsavelningen (PLEX) ansvarar för mark och exploateringsfrågor i kommunen. Detta innebär att enheten förhandlar, upprättar och genomför avtal avseende köp och försäljning av fastigheter, exploateringar, tomträtter samt även nyttjandrätter. Vi på PLEX har även samordningsansvar för genomförandet av exploateringsprojekt. 

Det är till oss du vänder dig om du vill ha markupplåtelse för ett markområde, köpa en tomt för fritidshus, bostadshus, ditt företag eller mark för annat ändamål.

Innehållsansvarig: Nina Eliasson

Publicerad av: Lisbeth Pekkari

Senast ändrad: 2020-03-02