På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Kiruna kommuns integrationsenhet är placerad på Geologgatan 1.

Integrationsenheten

Vår vision: Sveriges bästa kommun på integration!

VÄLKOMNA TILL KIRUNAS INTEGRATIONSENHET!

Integrationsenheten ska underlätta för nyanlända, nyinflyttade och Kirunabor att få information om integration och hur en kan bidra, få hjälp eller sprida idéer. Här arbetar i dagsläget sex personer. Genom samverkan arbetar vi för en positiv och givande integration. Bland annat träffas viktiga aktörer från den interna kommunala organisationen, och även flera externa aktörer och myndigheter har samverkan med Integrationsenheten. Så sprider vi kunskap och erfarenhet till varandra, utvecklas och blir ännu bättre på att arbeta med att integrera människor från minoriteter och majoriteten med varandra!

Integrationsenheten är öppen för alla som vill veta något om integration och som vill hjälpa till i arbetet. Du som är nyanländ, privatperson, föreningsmänniska, företagare, student med flera är välkommen in och ställa frågor eller komma med idéer!


Här hittar du integrationsenheten, se ovan den röda pricken. Klicka på bilden för att se en större karta.

Integrera med varandra genom appen Welcome!

Welcome! är en app som gör det lättare för nyanlända, nyinflyttade och lokalbor att få kontakt genom att chatta och mötas upp. Welcome! finns på fyra språk: Arabiska, Persiska, Svenska och Engelska. Chattar kan direktöversättas mellan språken. Du kan filtrera flödena så att du kopplas med människor som bor i ditt närområde.

Ladda ner appen i din smartphone och börja söka kontakt med nyanlända, nyinflyttade eller lokalbor. Appen är till för nyanlända och alla andra som antigen vill ställa frågor om hur man integreras eller bara vill anmäla sitt intresse att gå ut och fika eller gå på bio till exempel.

Ladda ner appen här.

Innehållsansvarig: Christian Holmberg

Publicerad av: Marianne Nordmark

Senast ändrad: 2019-03-15