På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Info till allmänheten om riskanläggningar

I Kiruna kommun finns det anläggningar som har särskilda risker. Kommunen ska ha en plan för räddningsinsatser på dessa anläggningar. Kommunen är skyldig att informera dig som allmänhet om anläggningarna och om planen för räddningsinsatser.

Anläggningarna är LKAB Kimit, LKAB KUJ, LKAB Svappavaara, LKAB gruvdammar i Svappavaara och motsvarande dammar i Kiruna. Dessutom finns gruvan med tillhörande anläggningar i Mertainen men då denna anläggning inte är i bruk, listas dessa ej i det relaterade dokumenet.

I dokumentet under relaterat innehåll kan du läsa om berörda anläggningar inom Kiruna kommun. Du kan läsa om vilka risker som finns, hur räddningstjänsten har förberett sig, hur du som allmänhet varnas och hur du ska agera vid en olycka.

Innehållsansvarig: Hanna Sälgfors

Publicerad av: Moa Strålberg

Senast ändrad: 2020-05-29