På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Kristallen, Kiruna Stadshus och Norrbottens Länskonstmuseum. Foto: Hufton+Crow

Kristallen-Kiruna Stadshus och Norrbottens länskonstmuseum

I stadshuset finns förutom de kommunala verksamheterna även ett länskonstmuseum. Länskonstmuseet är ett samverkansprojekt mellan region Norrbotten och Kiruna kommun.

Så här tar du dig med buss till Kristallen: Åk med lila linjen. Hållplatsen närmast Kristallen heter Stadshustorget.

Gå och cykla till Kristallen: Gång- och cykelbana finns till Kristallen.

Med bilen till Kristallen: Parkering finns mitt emot Kristallen på andra sidan Malmvägen. Infart via Maskinvägen (förbi Yamahacenter).

Stadshuset Kristallens adress: Stadshustorget 1, Kiruna. 

Konstmuseet i Norr håller öppet vissa tider under vardagar och även under helger vilket gör det möjligt för besökare att bekanta sig med byggnaden utanför stadshusets kontorstider. För information om öppettider för Konstmuseet i Norr, besök deras hemsida. Se länk under Relaterat på denna sida.

I mars 2019 stängdes Malmvägen som passerar förbi stadshuset Kristallen på grund av de byggnationer som pågår i kvarteren i den nya stadskärnan.  Det går fortsatt att ta bilen eller bussen till stadshuset. 

Broschyr om Kristallen: Under rubriken Relaterat hittar du broschyren om Kristallen som nedladdningsbar PDF.

 

 

Publicerad av: Marianne Nordmark

Senast ändrad: 2020-01-29