På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden är ny sedan årsskiftet 2014-2015. Ansvarsområdet omfattar dels de ansvarsområden som tidigare barn- och utbildningsnämnden haft och dels ansvarsområdena inom kulturfrågor hos tidigare fritids- och kulturnämnden.

Kultur- och utbildningsnämndens verksamheter omfattar förskola, pedagogisk verksamhet, grundskola, grundsärskola, fritidshem, kulturskolan, bibliotek, ungdomsverksamhet, skolskjutsar, kommunens kulturverksamheter och måltidsverksamheter.

Nämndens förvaltning kallas kultur- och utbildningsförvaltningen. Det finns cirka 920 barn i våra verksamheter som är i förskoleålderna och cirka 2 150 barn och ungdomar i grundskoleåldern. Personalen inom hela förvaltningen uppgår till cirka 750 personer.

Nämndens övergripande mål
Kultur- och utbildningsnämnden har inte antagit några egna mål ännu utan nämndens mål består av de två tidigare nämndernas mål som löd:

Det högst prioriterade målet för barn- och utbildningnämnden är att kraftfullt öka måluppfyllelsen genom att skapa en skola med ett brett urval av trygga, lärande miljöer.

Fritids- och kulturnämndens målsättning är att bidra till att kirunaborna får ett rikt och varierat fritids- och kulturutbud. Förutom fritid och kultur är ungdomsfrågor ett mycket viktigt arbetsområde.
  

Publicerad av: Annelie Klint Nilsson

Senast ändrad: 2017-05-16