På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Den nya lekparken i Tuolluvaara (Tuolluvaaravägen 18-20).

Parker och lekplatser

Parker och lekplatser ska inbjuda till lek och upplevelser samt vara attraktiva mötesplatser för barn, ungdomar och föräldrar.

Lekplatsprogram för att utveckla Kirunas lekplatser

Under år 2012 tog Kiruna kommun fram ett lekplatsprogram för att kunna göra rätt underhållsinsatser och utveckla lekplatserna i kommunen på ett strategiskt sätt. 

Här finns de nyaste lekplatserna i kommunen

Lavinvägen (Lavinvägen 15-19)
Skogsvägen (Skogsvägen 7)
Torp & Rösvägen (Rösvägen 23-25)
Tuollavaara (Tuolluvaaravägen 18-20)
Kyrkogatan Valen (Kyrkogatan 32)
Videgården (Pältsagatan 8, Karesuando)
Idrottsplats Vittangi (Kirunavägen 13)
Myrvägen och Mossvägen
Idrottsvägen (Idrottsvägen 16-18).

I lekplatsprogrammet ingår även lekplatserna i Kuttainen (Skolgården), i Jukkasjärvi (Tumvägen) samt i Vittangi (Timotejvägen) som samtliga blev klara för några år sedan. 

Så fungerar underhållet av parkerna

Tekniska Verken ansvarar för skötseln av Kirunas 15 parker. Järnvägsparken är Kirunas största park. Här finns en liten scen för olika evenemang samt boulebanor och en stor lekpark som även är handikappanpassad. Alla lekplatser som finns på skolgårdar och vid Kirunabostäders flerbostadshus sköts av Kirunabostäder AB. 

Publicerad av: Marianne Nordmark

Senast ändrad: 2020-05-14