På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Parker och lekplatser

Gör en trevlig utflykt till en park i närheten. I Kiruna finns 15 parker och 30 allmänna lekplatser att välja på!

Parker och lekplatser ska inbjuda till lek och upplevelser samt vara attraktiva mötesplatser för barn, ungdomar och föräldrar.

Lekplatsprogram för att utveckla våra lekplatser

Under 2012 har Kiruna kommun tagit fram ett lekplatsprogram för att kunna göra rätt underhållsinsatser och utveckla lekplatserna i kommunen på ett strategiskt sätt. Läs mer om lekplatsprogrammet som innehåller alla fakta du kan behöva vad gäller kommunens lekplatser. Du kan t.ex. se hur "din" lekplats kommer att utvecklas!

Vem sköter parkerna?

Gatuavdelningen på Tekniska Verken AB har i uppdrag att sköta kommunala parker och grönområden. De klipper gräsmattor, rensar blomrabatter och sköter om träd och buskar. Planteringen av blommor, träd och buskar sköts av en entreprenör.

Alla lekplatser som finns på skolgårdar och vid Kirunabostäders flerbostadshus sköts av Kirunabostäder AB.

Järnvägsparken - Kirunas största park

Här finns en liten scen för olika evenemang och ett café som håller öppet sommartid. Här finns också tre stycken boulebanor samt en stor lekpark som även är handikappanpassad. Längsmed gångbanan bakom scenen finns en toalett som är öppen under dagtid på vardagar. 

Läs mer om hur du bokar Järnvägsparkens kåta.

Gruvstadsparken

 Fåren kommer till Gruvstadsparken i Kiruna i mitten av juni! I Gruvstadsparken finns även en ny lekpark. Den är exempel på ett medborgarförslag som förverkligats i Gruvstadsparken.

Ett av alla tecken på stadsomvandlingen är att vi nu har en ny park - Gruvstadsparken. Ta en promenad genom gamla Iggesundsparken och upplev får som betar, konstverk, ny lekplats och ät din matsäck vid grillplatsen. Under vintern finns en skridskobana och det arrangeras olika vinteraktiviteter med hjälp av föreningar och skolklasser. Håll utkik i Annonsbladet.

Håll rent efter din hund

Kiruna är Sveriges hundtätaste stad. För att undvika sanitära olägenheter uppmanar vi alla hundägare att plocka upp efter sin hund. Det finns cirka 80 stycken hundlatriner utplacerade runt om i Kiruna.

Publicerad av: Mia Fors

Senast ändrad: 2017-06-02