På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Kulturliv

Kiruna har ett rikt kulturliv tack vare alla flitiga föreningar. Här presenteras de stora kulturorganisationerna med  kommunala bidrag. Länkar till respektive verksamhet finns till höger.

Kiruna Folkets hus
Folkets hus byggnad ägs av Kiruna kommun och fritids- och kulturnämnden ger ett verksamhetsbidrag till den kulturverksamhet som arrangeras i huset. Folkets hus har bra lokaler för konferenser, föreläsningar, teater, dans, bio, konserter och möten. I huset finns även Kiruna Lapplands turistbyrå, Kafé Rost, LKAB informationskontor och Hörnells souveniraffär.

Jukkasjärvi Folkets hus
Byggnaden ägs av Kiruna kommun och fritids- och kulturnämnden ger ett driftbidrag till föreningen. Huset används som samlingslokal för byns aktiviteter och arrangemang. 

Vittangi Folkets hus
Byggnaden ägs av Kiruna kommun och fritids- och kulturnämnden ger ett driftbidrag till föreningen. Huset används som samlingslokal för olika arrangemang och bion är igång varje söndag.

Centralgården
Byggnaden ägs av Kiruna kommun och hyrs ut till föreningen Tusen Toner. I Centralgården finns konsertlokal, inspelningsstudio och flera replokaler för unga lokala musiker. Grupper eller enskilda som är intresserade av att spela in en skiva eller demo kan göra det i den inspelningsstudio som finns på Centralgården.

Kiruna Konstgille
Kiruna Konstgille arrangerar konstutställningar, föreläsningar om konst och konstutbildningar.

Kiruna Teater- och Musikförening
Kiruna Teater och Musikförening arrangerar teater, dans och musik i hela Kirunas stora kommun. Aktuellt program finns alltid i Annonsbladet. 

Samiska teatern
Giron sámi teáhter har en egen scen och lokaler för administration i Kiruna. Deras uppdrag är att bedriva professionell scenkonst med den samiska kulturen som grund, främja språken samt turnéra i Sápmi, företrädesvis på svensk sida. De  bedriver utvecklingsarbete, stimulerar teaterintresse hos ungdomar och i mån av möjlighet så erbjuder de teaterutbildning. Kommunen har en politiker i teaterns styrelse.

Filmpool Nord 
Mer information finns under Näringsliv och arbete

Studieorganisationer i Kiruna
ABF
Medborgarskolan
NBV Norr - Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet
Sensus
SISU Idrottsutbildarna
Studiefrämjandet
Bilda
SV - Studieförbundet Vuxenskolan

Innehållsansvarig: Malin Rolund

Publicerad av: Marianne Nordmark

Senast ändrad: 2019-10-08