På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Fritidsbanken i Kiruna finns på Arent Grapegatan 29.

Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar.

Alla kan låna och allt är gratis!

Det är kommunstyrelsen som har beslutat att Fritidsbanken ska finnas i Kiruna kommun. Arbetsmarknadsenheten har uppdraget att ansvara för verksamheten.

2013 öppnades den första Fritidsbanken i Deje i Forshaga kommun, tre mil norr om Karlstad. Det var diakonen Carina Haak som kom på idén och i ett samarbete mellan Forshaga kommun, Forshaga-Munkfors församling och projektet Ett Öppnare Värmland förverkligades idén. Nu, liksom då, drivs den av ideella personer på kvällstid och fungerar dagtid som en praktikplats för personer som behöver arbetsträna. På kort tid har utvecklingen gått från en enskild Fritidsbank till många. Visionen, att det ska finnas (minst) en Fritidsbank i varje kommun, är inte längre en utopi. Man kan dra paralleller till kommunbibliotekens framväxt under början av 1900-talet. Genom dem ökade människors tillgång till kultur och kunskap. På samma sätt vill vi bidra till att ge människor tillgång till lek och fritid genom motion och hälsa. Läs mer på Fritidsbanken.se, se länk under Relaterat.

Vi finns på Arent Grapegatan 29 (f.d. Metropol). Kontakta Fritidsbanken i Kiruna vid frågor, eller om du vill skänka fritidsutrustning. 

Öppettider:
Måndag-Fredag 8:00-12:00. 

 

Innehållsansvarig: Annicka Salomonsson

Publicerad av: Marianne Nordmark

Senast ändrad: 2019-12-10