På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Projekt "Cykelcity"

Gratis uthyrning av cyklar för alla inom Kiruna kommun, för att öka användandet av cykeln. Fram till den 15 september kan du tycka till om cykelplanen.

Under sommaren feriearbetar ett 30-tal ungdomar med "Cykelcity". Ett projekt som startades i syfte att undersöka hur Kiruna kan bli en mer cykelvänlig stad.

Ett förslag till cykelplan för Kiruna centralort har tagits fram och projektets uppgift är att skapa underlag för detta. "Cykelcity" har därför utvecklat en gratis uthyrning av cyklar för alla invånare och besökare. Alla ska ha möjlighet att kunna bidra med tankar och idéer till cykelplanen.

Plats: Vid klockstapeln på centrumtorget

När: måndag-fredag klockan 10.00-14.00, hela sommaren

För att skapa framtidens städer är det en stor utmaning att ställa om våra transporter och börja källsortera våra bilresor på samma sätt som vi källsorterar vårt avfall. Den vanliga bilresan i tätorter är kortare än fem kilometer. Här kan cykeln spela en betydligt större roll än vad den gör idag. Därför har ett förslag till cykelplan för Kiruna centralort tagits fram.

Hur tycker du att man ska öka cyklandet i Kiruna?
Vill du också tycka till?

Fram till den 15 september kan du tycka till om förslaget till cykelplan. Här kan du läsa och tycka till om förslaget till cykelplan.

Tack till alla kirunabor som skänkt sin cykel till projektet "Cykelcity"!
"Cykelcity" efterlyser också fler cyklar - oanvända eller trasiga - som kan användas i projektet.

Publicerad av: Ann Bergqvist