På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Filmpool Nord

Kiruna kommun är delägare i aktiebolaget Filmpool Nord AB. Tillsammans med Filmpool Nord arbetar kommunen för att utveckla filmindustrin i Kiruna och erbjuda ungdomar och barn möjligheten att se, analysera och göra film.

Filmpool Nord startades 1992 och ägs av tolv kommuner i Norrbotten samt av Norrbottens läns landsting.

Filmpool Nord är Sveriges näst största regionala produktionscentrum för film- och TV-produktion och pionjärer inom regional filmproduktion. Filmpool Nord utveckla, samproducerar och finansierar långfilm, TV-drama, dokumentär- och kortfilm. Dessutom är Filmpool Nord ett resurscentrum för film vilket innebär att Filmpool Nord aktivt arbetar med barn- och ungdomsverksamheten i regionen samt med visning och spridning av film.

Publicerad av: Lisbeth Pekkari

Senast ändrad: 2019-10-17