På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Emma Jonsson och Samir Mujagic har jobbat med projektet Kirunabo.

Kirunabo - Social Innovation Lab

Projektet Kirunabo har via utforskande och medskapande metoder involverat medborgare i arbetet med stadsomvandlingen och kommunala medborgardialoger.

Tillsammans med lokala initiativtagare har projektet deltagit i skapandet av nya fysiska mötesplatser som bygger på sociala aktiviteter och gemensamma intressen hos deltagarna. Mötesplatserna har testats i Kirunas befintliga centrum för att se vilka behov som finns och faktorer som behövs för att bygga en ny centrumkärna ur ett socialt hållbarhetsperspektiv. Kirunabo har arbetat för att bryta utanförskap och motverka segregation, så att fler medborgare inkluderas och känner glädje och delaktighet i stadsutvecklingen.

Innovationsteam: Projektledare Emma Jonsson, processledare Samir Mujagic och projektutvärderare från Umeå Universitet Sanna Bergman.

Finansiärer: Kiruna kommun och Vinnova.

Projektperiod: 2018-2019.

Under fliken Relaterat på denna sida hittar du bland annat en utvärderingsrapport om projektet som Umeå universitet har tagit fram. 

Innehållsansvarig: Emma Jonsson

Publicerad av: Marianne Nordmark

Senast ändrad: 2019-12-19