På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Pressinbjudan

Kiruna stadsomvandling möjliggör utveckling av smart teknik

Välkommen på pressträff där vi berättar om hur Kiruna stadsomvandling gör det möjligt att testa och använda de smarta glasögonen HoloLens för att skapa en ”mixed reality” vid infrastrukturarbete. Det finns även möjlighet att prova på tekniken HoloLens.

Plats: Infocenter, Kiruna Stadshus

Datum och tid:  onsdag den 5 april 2017 klockan 9:00

Medverkande: 
Deltgare: Niklas Sirén, vice ordförande kommunstyrelsen Kiruna kommun, Mats Nilsson, chef hållbarhet och affärsutveckling Tekniska Verken, Robert Ylitalo, Head of Business Engineering CGI

Kiruna kommun har fått finansiering av Vinnova för att ta fram smarta och hållbara metoder, arbetssätt och beslutsmodeller för att fånga de behovs som stadsomvandlingen identifierar. Kommun, näringsliv, forskningsaktörer och medborgare samverkar för att ta fram innovativa och hållbara lösningar, tjänster och produkter.

Kiruna kommun och IT-tjänstföretaget CGI tar gemensamt första steget mot att utveckla en innovativ lösning som kan leda till nya affärsmöjlighet i Kiruna.


För ytterligare upplysningar:
Åsa Haapasaari, 0980-755 09, asa.haapasaari@tvab.kiruna.se


Publicerad av Ulrika Isaksson