På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Pressinbjudan

Kirunas ungdomar ger sin syn på stadsomvandlingen

Välkommen att lyssna på elevernas redovisningar!

Plats: Kommunfullmäktiges sammanträdesrum, Kiruna stadshus.

Datum och tid:  torsdag den 30 mars 2017 klockan 10:00

Medverkande: 
Elever och lärare, Lapplands Gymnasium, Kiruna. Anders Karlsson, förvaltningschef, miljö- och byggnadsförvaltningen, Kiruna kommun.

Miljö- och byggnadsförvaltningen, kultur- och utbildningsförvaltningen och elever och lärare på Hjalmar Lundbohmskolan har under våren samverkat med det lokala näringslivet för att ge sin syn på stadsomvandlingen och på hur de vill att det nya Kiruna ska utformas för att tilltala den generation som ska bo i den stad vi utformar idag.

-Målet med projektet är att vi som är aktörer ska få kunskap om vad unga tycker om stadsomvandlingen. Samtidigt ska eleverna lära sig mer ur de olika aktörernas synvinklar. Det är väldigt roligt att så många elever har engagerat sig i viktiga frågor, säger Anders Karlsson, förvaltningschef, miljö- och byggnadsförvaltningen, Kiruna kommun.

Projektet redovisas i stadshusets fullmäktigesal torsdag den 30 mars kl 10:00 - 12:00 och det är fritt fram för intresserade att ta del av redovisningarna.

En utställning med elevernas material ställs upp i stadshuset efter redovisningarna och finns tillgänglig i en vecka.


För ytterligare upplysningar:
Anders Karlsson, 070-2569946


Publicerad av Marianne Nordmark